به گزارش اقتصاد نیوز، قیمت دلار در بازار آزاد روز گذشته از مرز 23 هزار تومان عبور کرد و در حوالی ساعت 4 عصر روی 23 هزار و 240 تومان قرار گرفت. شروع معاملات روز دوشنبه با افت 120 تومانی قیمت دلار همراه بود. دلار روز دوشنبه را با قیمت 23 هزار و 120 تومان آغاز کرد. قیمت دلار در ادامه افت کرد و از مرز 23 هزار تومان پایین آمد. قیمت دلار در پایان معاملات نیمه اول روز روی رقم 22 هزار 830 تومان قرار گرفت.
دلار هرات زیر دلار بازار داخل قرار گرفت
قیمت دلار هرات در ابتدای معاملات امروز 23 هزار و 100 تومان بود. در ادامه معاملات قیمت دلار هرات قدری تغییر کرد و در روی 23 هزار و 80 تومان قرار گرفت. قیمت دلار بازار داخل در این مقطع 23 هزار و 120 تومان بود. پایینتر بودن قیمت دلار هرات از دلار بازار داخل جالب توجه است. طبق اظهار نظر چند هفته پیش فعالان بازار آربیتراژ دلار از بازار داخل به بازار هرات یکی از مسائلی بود که مقدار عرضه در بازار داخل را کاهش میداد و مانند یک محرک صعودی برای دلار عمل میکرد. فعالان بازار معتقد بودند فروش دلار در بازار هرات از چند جهت به صرفه است و اختلاف قیمت یکی از این علتهاست(مسائل مالیاتی از دیگر دلایلی بود که بازار هرات رابرای معاملهگران جذاب میکرد).
به هر حال در صبح دوشنبه قیمت دلار هرات زیر بازار داخل قرار داشت و نمیتوانست به رشد قیمت دلار کمک کند و باعث افت قیمت دلار بازار داخل شد.
درهم امارات معاملات روز گذشته را با قیمت 6 هزار و 400 تومان به پایان رساند. قیمت درهم در معاملات پشت خطی تا 6 هزار و 350 تومان نیز پایین آمده بود. با توجه به نرخ برابری ثابت درهم و دلار تغییرات قیمت درهم برای فعالان بازار دلار مهم تلقی میشود. درهم امارات معاملات روز دوشنبه را با قیمت 6 هزار و 360 تومان شروع کرد. در نتیجه بازار درهم نیز مانند محرک صعودی برای دلار بازار داخل عمل نکرد و قیمت دلار را به سمت پایین کشید.
قیمت دلار متشکل در شروع معاملات روز دوشنبه نسبت به میانکین روز گذشته 88 تومان رشد داشت و روی رقم 22 هزار و 299 تومان قرار گرفت. حرکت قیمت دلار متشکل در جهت خلاف بازار آزاد میتواند به منظور کم کردن دامنه نوسان قیمتها انجام شود. با کم شدن دامنه نوسان قیمتها نوسانگیران رفته رفته خسته میشوند و تعدادشان کاهش مییابد.
برخی از تحلیلگران معتقدند که اگر خط قرمز بالایی قیمت دلار برای بانک مرکزی مرز 23 هزار تومان نباشد، امکان ورود دلار به کانال 25 هزار تومان وجود دارد. در صورت صحت این تئوریها و وجود انتظارات تا این حد افزایشی در بازار، با کاهش قیمت نوسانگیران به بازار روی میآورند. در چنین شرایطی کاهش دامنه نوسان نرخ ارز و کم کردن سرعت تغییرات میتواند بخشی از تقاضای سرمایهگذاری را از بازار خارج کند. البته روند حرکتی تعیین کننده تاثیر اقدامات تنظیمکننده است و از تغییرات کوتاه نمیتوان نتیجهای گرفت.
کاهش قیمت سکه
قیمت طلای جهانی در معاملات روز دوشنبه روند صعودی را دنبال کرد و از مرز 1855 دلار نیز بالا رفت. قیمت طلا در زمان نوشتن این گزارش در حوالی 1854 دلار و قیمت دلار روی 23 هزار و 120 تومان قرار داشت. قیمت سکه در ساعات انتهایی روز گذشته روی 10 میلیون و 305 هزار تومان قرار داشت. ارزش ذاتی سکه با قیمتهای ذکر شده 10 میلیون و 92 هزار تومان و اندازه حباب آن 2.11 درصد به دست میآید. آیا انتظارات افزایشی در بازار در حدی بود که قیمت سکه با این اندازه حباب را به سمت بالا سوق دهد؟ خیر. سکه امامی کار خود را با قیمت 10 میلیون و 185 هزار تومان شروع کرد و دوباره به زیر مرز حساس 10 میلیون و 200 هزار تومان بازگشت. کاهش قیمت دلار در ادامه معاملات و قرار گرفتن آن زیر مرز 23 هزار تومان نیز در افت قیمت سکه موثر بود.