لوگو سایت

پوشش لحظه به لحظه مناظره دوم ریاست‌جمهوری سیزدهم؛ آغاز راند اول/حمله زاکانی به دولت روحانی


به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، ابراهیم رئیسی اولین کاندیدایی بود که در دومین مناظره به سوال پاسخ داد.

سید ابراهیم رییسی در پاسخ به سوالی در مورد فاصله طبقاتی گفت: در ابتدای سخن عرض کنم که در جلسه قبل بداخلاقی هایی شد که به مثابه آن چه که در قانون آمده، اجازه داده شد که من دفاع کنم. من از این حق استفاده نمی کنم و دفاع را به مردم واگذار می کنم.مردم به خوبی از این حق دفاع خواهند کرد.

امیدوارم این مناظره بر اساس اخلاق و قانون پیش برود. البته آذری زبان های عزیز در استان های آذربایجان ها و اردبیل من را مورد لطف و محبت قرار دادند.

فاصله طبقاتی محصول بی عدالتی است. محصول سیاست های نادرست اقتصادی و نوع تصمیم گیری هاست. یکی برخوردار از حقوق نجومی می شود و یکی کمتر می گیرد. یا مثلا در طرح سلامت شاهد بودیم که برخی ۱۰۰ میلیون و ۲۰۰ میلیون دریافت می کردند و یک پرستار یا یک پزشک دریافتی کمی داشت.

تعدادی از بخشنامه ها صادر شده که تصمیم گرفتیم اگر رای مردم را کسب کردیم، در همان ابتدا در موردش تجدید نظر کنیم و حقوق مدیران را به عدالت نزدیک کنیم. عدالت در جذب و نگهداری نیروی انسانی و همچنین پرداخت حقوق لازم است. ظرفیت ها باید بر اساس عدالت توزیع بشود. اگر همه ظرفیت ها به عدالت توزیع بشود، ما شاهد فاصله طبقاتی نخواهیم بود. این میزان فاصله حاصل تصمیم گیری های اقتصادی است. مثلا پرداخت تسهیلات ناعادلانه منجر به بی عدالتی می شود. این ارزهای ۴۲۰۰ تومانی بدون نظارت به افرادی تعلق گرفت و افرادی آن را بردند و به ثروت رسیدند و برخی زندگی شان از بین رفت.

اصلا نظام قیمت گذاری و تامین و تولید می تواند به جلوگیری از فاصله طبقاتی منجر بشود.

محسن رضایی: مشکلات کشور با حرف مفت حل نمی شود /چرا من را بخاطر زاگرسی بودن متهم می کنید؟

محسن رضایی در پاسخ به پرسشی درباره اصلی ترین مانع موجود بر سر راه امید داشتن جوانان و راهکار رفع آن، گفت: 

مردم ایران مشکلات شما با شعار، وعده، شعبده بازی و حرف های مفت حل نمی شود. مشکلات شما ریشه اقتصادی دارد و با حرف درمانی به جایی نمی رسد. به قول دانشجوی شیمی دانشگاه تهران که در حال دستفروشی بود و می گفت ما از گرسنگی امید می خوریم. درست می گوید چون امید دیدنی است. دولت ما امید را به سفره شما باز می گرداند و ان شاالله بار دیگر لبخند پیروزی بر چهره شما خواهد نشست.

حرف درستی در مناظره قبلی گفته شد که کسانی که نمی خواهند تا پایان بمانند به مردم اعلام کنند، البته با توهین نباید گفته می شد. من همانطور که احساس کردید تا پایان هستم. من در اینجا از مردم ایران می خواهم سخن بگویم، از تمام اقوام با فرهنگ و تمدن ساز ایرانی، از آذربایجان که سر ایران است، از آقا مهدی باکری، همت، احمد متوسلیان، طهرانی مقدم و همه قهرمانان اقوام ایرانی.

ما با همه مردم ایران انقلاب و جنگ را به نتیجه  رساندیم و دولت ما دولت همه مردم ایران است، از اهل تسنن گرفته تا اهل تشیع. نمی دانم چرا من را به خاطر زاگرسی بودن متهم می کنند؟ من افتخار می کنم که اهل قوم لر هستم. همه می دانند من در تمام دوران فعالیتم از تمام اقوام ایرانی استفاده کردم.

امید زمانی تحقق پیدا می کند که ما انرژی جدیدی را در جامعه ایجاد کنیم، امید توسط دولت های خواب آلوده که شب می خوابند و بعد قیمت بنزین را چند برابر می کنند و مردمی که توجیه نشدند و با آن ها صحبت نشده به خیابان ها می آیند و آن مشکلات پیش می آید ایجاد نمی شود. من به مردم قول می دهم سال ۱۴۰۰ سال گشایش برای ملت ایران است و امسال به نام مبارک حضرت ولی عصر (عج) منتسب شده است و ما لبخند را به چهره مردم و برکت را به سفره هایشان باز می گردانیم. مطمئن باشید آخرین ریالی که از حق شما و جیب شما رفته است به جیب شما باز خواهد گشت.

جلیلی:‌ تیری شلیک می کنید به هر جا اصابت کرد می گویید همانجا هدف بوده است

در ادامه مناظره دوم، سعید جلیلی در پاسخ به سوالی درباره تقویت اعتماد گفت: اگر می خواهید اعتماد مردم جلب شود حتما باید رفتار مسئولان درست شود. فرهنگ سیاسی غلط در نظام اداری و اجرایی ما یکی از موانع کشور است که این به این جناح و آن جناح یا یک دولت مربوط نیست و موضوعی فراگیر است. کسانی چه از رقبا چه از دوستان ممکن است دچار این آسیب باشند. اگر فرهنگ سیاسی غلط را پاک نکنیم ظرفیت های کشور متوقف می ماند.

وی ادامه داد: اگر نمایش جای کار واقعی را گرفت نمی توان انتظار جلو رفتن کارها را داشت. زیرا کشور با نمایش اداره نمی شود. اگر مرتب به جای اینکه نتیجه کار را بیان کنید فرآیند کار را توضیح دهید که مثلا چقدر سفر رفته اید ولی اینها نتیجه نداشته باشد، موجب می شود کارها پیش نرود. اگر به جای کار ریشه ای، کارهای نمایشی انجام شد مشکلات باقی می ماند. اگر اقدامات مسئولان در زندگی مردم ملموس نباشد، معلوم می شود کار نمایشی بوده نه واقعی.

تیری شلیک می کنید به هر جا اصابت کرد می گویید همانجا هدف بوده است، می گویید فلان توافق را کردیم تا تحریم ها برداشته شود اما وقتی تحریم ها دو برابر شد، می گویید جام اخلاق را بردیم. اگر تصمیم ها به موقع گرفته نشود، کشور معطل یکی دو تصمیم شود و چند شغله بین مسئولان رواج داشته باشد، کارها پیش نمی رود. اگر فرهنگ سیاسی اصلاح شود خیلی امور به راحتی شکل می گیرد، اما اگر این فرهنگ اشتباه به نسل بعد رفت، شرایط بدتر می شود.

مهرعلیزاده:‌  در مورد مدرک رئیسی هر چه گفتم حق بود

مهرعلیزاده از نامزدهای ریاست جمهوری درباره سیاست فشار حداکثری ترامپ و ناکام ماندن آمریکایی ها و روشش برای تحقق سیاست کلی رهبری گفت:

براساس سیاست های نظام و به دلیل بدعهدی هایی که آمریکا کرده است، مقاومت ملت ایران توطئه های آنها را بر باد داده است.همه امکانات کشور و تصمیم‌گیران همکاری کنند که برجام به نتیجه برسد.

آقای رئیسی گفتند دفعه قبل بداخلاقی‌هایی شده است و گفتند از وقت اضافی استفاده نمی‌کنند. ایشان فرمودند آذری زبان‌ها به ایشان زنگ زدند و دلجویی کردند در حالی که آذری زبان‌ها به آنها توهینی نکردند.ما آذری زبان نداریم. این افراد ترک‌زبان هستند. چون ایشان قاضی هستند، باید دقت بیش‌تری در این زمینه کنند.

من نمی دانم ما اخلاق را چه تعریف می کنیم و بداخلاقی را چگونه تعریف می کنیم، اگر در خصوص مدرک جنابعالی موضوعی را عرض کردم، مطلب حقی بود چراکه مدرک شما از نظر کلاسیک شش کلاس است و با تحصیل دروس حوزوی مدرک خود را معادل سازی کرده‌اید.

صدا و سیما پنج دقیقه از فیلم تبلیغاتی من را سانسور کرد، این نوعی بداخلاقی است. شاهد بودیم که بابت این سانسور در فضای مجازی غوغایی شد و مردم گفتند صدا و سیما باید ملی باشد، زمانی میلی شد و امروز صدا وسیما، عشقی شده است.

آقای رئیسی! شما قاضی هستید. جناب قاضی! چرا ما باید فیلترینگ را پی در پی در جامعه، راه بیندازیم و پیامک هایی به دختر خانم ها بفرستیم.

انتقاد همتی از نحوه برگزاری مناظره‌ ها /صدای بی‌صداها و قدرت بی‌قدرتان هستم

همتی: مخالف انحصار در سیاست و اقتصاد و فرهنگ و رسانه هستم

عبدالناصر همتی در پاسخ به سوالی در خصوص نبود ارتباط معنادار میان نظام آموزشی و نظام اقتصادی کشور گفت:

من لازم می دانم در ابتدا انتقادی به شیوه برگزاری مناظره کنم. این مثل مسابقه هفتگی است. اگر می خواستیم مردم مواضع ما را به روشنی بدانند باید سوالات مهم تری مطرح می شد تا فرق کاندیداها آنجا برای مردم مشخص شود.

من مخالف انحصار در سیاست و اقتصاد و فرهنگ و رسانه هستم و این مدل مناظره هم یک جور انحصار است. من معتقدم که مناظره باعث فساد و ناکارامدی می شود. این انتخابات دیگر انتخاباتی بین بد و بدتر یا خوب و خوب تر نیست، به نظر من انتخاب بین افرادی است که نمی خواهند درهای تنفس شهروندان و جامعه مدنی بسته شود و انتخابی که می خواهد این درها را ببند.

مهم ترین وظیفه مردم این است که در این خصوص تصمیم بگیرند. من صدای بی صداها و قدرت بی قدرتان هستم. دولت من حامی آسیب پذیران در جامعه خواهد بود. بهترین کاری که می شود کرد، بهبود شرایط برای آسیب پذیران است. کولبرها، سوخت برها، افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار، کودکان کار، افراد دارای بیماری خاص و… معضلات مهم جامعه است که در میان بحث های نه چندان مهم، فراموش شده است. هدف اصلی دولت من رسیدگی به این موارد خواهد بود.

بازار رقابتی نقش مهمی در توسعه کشور دارد. دولت در سه حوزه مسئولیت شدید دارد: سلامت، آموزش، اشخاص آسیب پذیر. ما مدارس دولتی را کم اهمیت کرده ایم. باید مدارس دولتی را تقویت بکنیم. اولیا باید با انتخاب خود مدرسه را انتخاب کنند. نه این که بروند و به زور ثبت نام بکنند.

قاضی‌زاده هاشمی: بودجه ها منطقه ای توزیع خواهند شد

امیرحسین قاضی زاده هاشمی در پاسخ به پرسشی درباره سیاستش برای مدیریت هماهنگی میان بخشی در دولت گفت: دولت سلام بنا دارد تا، ما در حوزه فرهنگ ۳۷ سازمان فعال در حوزه فرهنگی داریم. این وضع در بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و … وجود دارد. برای فرار از پاسخگویی شوراهایی ایجاد شده است و مصوباتی که مدنظر است توسط آن ها به تصویب می رسد تا مسئولیت اقدامات مشخص نشود با چه کسی است.

ما دوره ای را طراحی کردیم و تصدی ها را محیطی می کنیم و در اختیار استانداران و فرمانداران قرار می گیرد و بودجه ها منطقه ای توزیع خواهند شد. دولت پنج فرماندهی در پنج حوزه اصلی پیدا خواهد کرد که هر فرمانده دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاون رییس جمهور در حوزه مسایل فرهنگی هم خواهند بود. همچنین سه حوزه کلی ایجاد خواهیم کرد.

من درباره سواد و علم روحانیت  هم می خواهم سخنی بگویم، ما در نزد دانشگاهیان علمای بزرگی در حوزه علوم انسانی و اقتصاد داریم، علم جامع و بسیط است و اینکه ما آن را انحصاری کنیم اشتباه است.

زاکانی: کاری می کنیم بچه دار شدن آرزوی زوج های ایرانی نشود

حمله زاکانی به دولت روحانی /کای می کنیم بچه دار شدن آرزوی زوج های ایرانی نشود

علیرضا زاکانی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه برای وضعیت جمعیت کشور گفت: 

موضوع جمعیت در کشور به نقطه بحرانی رسیده که نیازمند تمهید خاصی است. نرخ رشد جمعیت ما بحرانی است و در حوزه باروری هم از ۶.۹ درصد به ۱.۷ رسیده ایم که باید به ۲.۳ برسد تا از وضعیت اسفناک فعلی خارج شویم.

ما در حوزه فرهنگ و اجتماع چهار خط تلاش را دنبال می کنیم که شامل تعلیم و تربیت، تحکیم خانواده و رشد جمعیت، احیای تندرستی و صیانت از محیط زیست است. ما سه و نیم میلیون رشد نابارور داریم و ۸۰ مرکز باروری داریم و ما این عزیزان را بیمه خواهیم کرد و تدابیری را اندیشیده ایم تا بچه دار شدن آرزوی زوج های ایرانی نشود.

نماینده دولت آقای روحانی که در اینجا هستند و حاضر نیستند که با عدد و ارقام درباره اتفاقات رخ داده مناظره کنند، دولت آقای روحانی بلایی سر مردم آورده که بخش عمده از حقوق خود را مردم صرف هزینه مسکن کنند. من علاوه بر بهبود وضعیت باروری، تدابیری را اندیشیده ام تا در زمینه مسکن نیز امکانات لازم برای مردم فراهم شود، همچنین شرایط ازدواج را برای جوانان تسهیل خواهم کرد. شرایط را برای زوج هایی که علاقه مند به داشتن سه فرزند هستند نیز فراهم می کنم.



منبع خبر

نظر

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه