ایده‌ هایی برای مدیریت فضای داخلی کابینت‌ های آشپزخانه


یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر آشپزخانه کابینت‌های آن است. چراکه کابینت‌ها بهترین وسیله برای ذخیره، نگهداری و نظم‌دهی به وسایل ریز و درشت آشپزخانه هستند. بدون وجود کابینت‌ها مدیریت وسایلی مانند ظروف و اقلام خوراکی سخت و شاید غیرممکن به نظر می‌رسد. اما گاهی با وجود کابینت هم اداره‌ی وسایل موجود در آشپزخانه یک چالش و دغدغه‌ی بزرگ است. در شرایطی که آشپزخانه‌ی کوچکی داشته باشید یا تعداد کابینت‌های موجود در آشپزخانه‌ی شما کم باشد، با مشکل کمبود فضا برای وسایل آشپزخانه مواجه خواهید شد. در نتیجه‌ دسترسی به تجهیزات و ابزار مختلف حین آشپزی سخت‌تر شده و در نهایت انجام هر کاری در آشپزخانه برای شما دشوارتر از حالت معمول خواهد بود. بنابراین مهارت مدیریت فضای داخلی کابینت‌ها اهمیت زیادی دارد. در این گزارش به ارائه‌ی ایده‌هایی برای استفاده‌ی بهینه از قفسه‌های آشپزخانه پرداخته‌ایم. در صورتی که شما هم در آشپزخانه‌ی خود جای کمی دارید، می‌توانید با استفاده از این راهکارهای ساده فضای داخلی کابینت‌ها را به نوعی مدیریت کنید که جای کافی برای چیدمان وسایل خود در آشپزخانه داشته باشید. درادامه با ما همراه باشید.

با کابینت‌های خود دوست باشید

به احتمال زیاد شما هم مانند اغلب افراد می‌دانید چگونه آشپزخانه‌ی خود را به طور کلی مدیریت کنید و وسایل گوناگون را در کابینت‌ها جای دهید. اما ریزه کاری‌های ساماندهی به وسایل آشپزخانه تاثیرات به مراتب بیشتری برای مدیریت فضای آشپزخانه دارند که بیشتر افراد نسبت به آن بی‌اعتنا هستند. به همین دلیل با گذر زمان شاهد از بین رفتن نظم موجود در کابینت‌ها خواهید بود و پس از مدتی هم فضای نگهداری کمی دارید و هم ظاهر کابینت‌ها به شدت نابسامان می‌شود. در حالی که اگر از ابتدای چیدمان کابینت‌های آشپزخانه روش صحیحی را در پیش گرفته و یک چیدمان کاربردی برای آن داشته باشید بدون شک مشکلی در نظم آن‌ها به وجود نخواهد آمد. برای آشنایی با ایده‌های چیدن کاربردی و اصولی کابینت‌ها نکات زیر را در نظر بگیرید.

از سبد برای وسایل مشابه استفاده کنید

یکی از بهترین روش‌ها برای مدیریت وسایل موجود در کابینت استفاده از سبدهای یک شکل و زیبا است. شما می‌توانید چندین سبد عمیق و جادار تهیه کرده و آن‌ها را در قفسه‌های کابینت قرار دهید. سپس وسایل مشابه را در هریک از سبدها بگذارید. به عنوان مثال سبد ویژه‌ی کنسروها، چای‌ها، قند و شکر، تنقلات، ماکارونی، غذاهای رژیمی، روغن‌ها، غذاهای نیمه آماده مانند سوپ و… را در کابینت قرار دهید و محتویات مربوط به هریک را روی کاغذهای رنگی نوشته و روی سبد بچسبانید. به این ترتیب علاوه بر مدیریت بهتر اقلام موجود در کابینت، ظاهر زیباتری به داخل کابینت‌ها خواهید داد.

اقلام پرکاربرد را جلوی چشم قرار دهید

هدف اصلی از چیدمان کابینت‌ها ایجاد فضایی با کاربری ساده‌تر برای شما است. بنابراین در صورتی که چیدمان کابینت‌ها مطابق با سبک زندگی شما نباشد، در مدت کوتاهی همه‌ی نظم موجود در آن به هم ریخته و هر وسیله در جای دیگری قرار خواهد گرفت. شما باید وسایلی که بیشترین استفاده از آن را دارید در طبقات میانی قرار دهید تا هر لحظه در کابینت‌ها دنبال آن نباشید. سپس وسایلی که چندان مورد استفاده نیستند را در قفسه‌های بالایی یا پایینی بچینید. به این ترتیب نیازی نیست برای یافتن هر وسیله کل کابینت‌ها را زیرورو کنید و وقت زیادی را هدر دهید.

برای نگهداری مواد غذایی از ظروف شفاف استفاده کنید

فضای داخلی کابینت‌

استفاده از ظروف مات که محتویات آن مشخص نیست باعث سردرگمی شما خواهد شد. به طوری که برای هربار استفاده از مواد غذایی ناچار هستید همه‌ی ظروف را بررسی کنید. این موضوع هم وقت‌گیر بوده و هم در طولانی مدت باعث هرج و مرج در وسایل آشپزخانه می‌شود. در حالی که اگر از ظرف‌های شفاف برای نگهداری مواد غذایی استفاده کنید علاوه بر کاربری سریع و آسان، نظم وسایل موجود در کابینت حفظ خواهد شد.

ظروف دارای سایزهای مختلف را یک جا نگه دارید

در هر آشپزخانه‌ای ظروف شیشه‌ای یا پلاستیکی یک شکل با سایزهای مختلف پیدا می‌شود. این نوع ظرف‌ها برای حمل مواد غذایی یا نگهداری آن‌ها در یخچال و فریزر کاربرد زیادی دارند. به همین دلیل سعی کنید این ظرف‌ها را در طبقات میانی بچینید تا دسترسی راحتی داشته باشید. همچنین برای نگهداری این ظروف، آن‌‌ها را داخل هم قرار داده و هر گروه را یک جا نگه دارید. این طرز نگهداری علاوه براینکه به شما در پیدا کردن اندازه‌ی مورد نیازتان کمک می‌کند، باعث حفظ نظم ظروف شده و موجب می‌شود این ظرف‌ها فضای کمتری از کابینت را اشغال کنند.

ظروف و ابزار پر استفاده را دم دست بگذارید

اگر هر شب پس از شام دنبال ظروف ویژه‌ی نگهداری مواد غذایی کابینت‌ها را جستجو می‌کنید، بهتر است این ظرف‌ها در قفسه‌های مرکزی قرار دهید تا دسترسی به آن‌ها برای شما ساده شود. به عبارت دیگر شما باید طبق سبک زندگی خود اصولی را در چیدمان کابینت‌ها رعایت کنید تا دسترسی سریع به وسایل مورد نیاز باعث سرعت عمل بالاتر شما در انجام امور مختلف در آشپزخانه باشد. این روش باعث می‌شود پس از استفاده از ظرف‌ها آن‌ها را در همان قفسه قرار دهید و به بهانه‌ی دسترسی راحت‌تر به وسایل مختلف نظم کابینت‌ها را به هم نریزید.

فضای داخلی درب کابینت را دست کم نگیرید

برای افزایش فضای ذخیره و نگهداری وسایل می‌توانید از فضای داخلی درب کابینت استفاده کنید. برای این منظور کافی است گیره و قلاب‌های کوچک را به درب نصب کرده و وسایل کوچک مانند چای صاف کن، در باز کن، صافی، قاشق‌های آشپزی، کفگیر و ملاقه‌های اضافی و… را از درب کابینت‌ها آویزان کنید. تنها نکته‌ی مهم توجه به وزن این وسایل است. باید احتیاط کنید که این وسایل روی درب کابینت‌ها سنگینی نکرده و باعث آسیب به آن نشود. همچنین هنگام نصب آویز به درب کابینت از محکم بودن جای آن روی درب اطمینان پیدا کنید.

فضای داخلی کابینت‌

از قفسه‌های طبقه‌بندی برای داخل کابینت بهره ببرید

اگر ارتفاع کابینت‌های شما زیاد است و فاصله‌ی زیادی بین طبقات آن وجود دارد شما می‌توانید داخل هر طبقه یک قفسه‌ی دیگر اضافه کنید تا از فضای عمودی موجود در کابینت به طور بهینه استفاده کرده باشید. به این ترتیب می‌توانید ظروف را هم روی طبقه خود کابینت و هم روی قفسه اضافی آن بچینید. چنین چیدمانی برای ظروف مشابه مانند ظرف‌های ویژه‌ی پخت کیک و پیتزا، تجهیزات قنادی و… بسیار مناسب بوده و باعث جمع شدن همه‌ی آن‌ها کنار هم خواهد شد.

برای نگهداری ادویه‌جات ظروف ست ادویه تهیه کنید

ظروف ویژه‌ی ادویه‌جات دارای چندین ظرف است که در یک قاب چرخان یا ثابت جمع‌وجور قرار گرفته است. این ظروف به دلیل شکل ظاهری زیبای خود کنار اجاق گاز یا روی کانتر آشپزخانه قرار می‌گیرند. به این ترتیب علاوه بر دسترسی آسان‌تر به ادویه‌ها حین پخت‌وپز می‌توانید فضای داخلی کابینت‌ها را برای نگهداری مواد غذایی و ظروف دیگر مورد استفاده قرار دهید. همچنین بهتر است ست ادویه‌جات شما بدنه‌ی شفاف داشته باشد تا محدودیتی برای دسترسی سریع به مواد نداشته باشید و بتوانید با یک نگاه محتویات هر ظرف را تشخیص دهید.

ابزار آشپزی مشابه را کنار هم قرار دهید

طبیعی است که ابزار آشپزی مختلف با هم برابر نیستند و شما باید متناسب با هر نوع پخت‌وپز از وسایل خاصی برای آشپزی استفاده کنید. پس بهتر است وسایلی که مشابه هم هستند را کنار هم قرار دهید تا برای دسترسی به آن‌ها کل آشپزخانه را به هم نریزید. به عنوان مثال ساطور، چاقوی ویژه بریدن گوشت و گوشت‌کوب را کنار هم بگذارید و فنجان‌های چای را کنار قاشق‌های کوچک چای‌خوری بچینید. همچنین وسایلی مانند چاقوهای روزانه و ملاقه یا کفگیری که هر روز از آن‌ها استفاده می‌کنید باید کنار هم در کابینت قرار بگیرند.

فضای داخلی کابینت‌

برای کشوهای کابینت تقسیم‌کننده یا سبدهای کوچک بخرید

برای مدیریت بهتر وسایل کوچک و زیاد موجود در کشوهای کابینت‌ بهتر است سبدهای کوچک تهیه یا از تقسیم‌کننده‌های ویژه کشو استفاده کنید. با این کار فضای موجود در کشوی کابینت به بخش‌های کوچک‌تری تقسیم شده و می‌توانید از هر بخش برای نگهداری گروه خاصی از وسایل مانند قاشق‌ها، چاقوها، چنگال‌ها، ابزار مختلف آشپزی و… استفاده کنید. به این ترتیب ضمن اینکه با یک نگاه سریع داخل کشوی کابینت به وسایل مورد نیازتان دسترسی پیدا خواهید کرد، نظم موجود در کشوهای کابینت حفظ می‌شود. در نتیجه فضای بیشتری برای نگهداری وسایل در کشو به وجود می‌آید.

برای نگهداری درب قابلمه میله نصب کنید

اگر به اندازه‌ی کافی خوش‌شانس هستید و کشوهای کابینتتان به میزان کافی عمیق طراحی شده‌اند، شما می‌توانید برای نگهداری درب قابلمه یا ظروف رسمی خود از همین کشوها استفاده کنید. برای این منظور کافی است حدود چند سانتی‌متر از فضای کشو را با میله‌ای نازک از بقیه‌ی آن جدا کنید و درب‌ها را به طور ایستاده در این قسمت قرار دهید. به همین سادگی درب‌های شیشه‌ای و حساس در کشوی کابینت جای خواهند گرفت. البته برای اجرای این طرح داخل کابینت نیز محدودیتی ندارید و می‌توانید آن را در فضای داخلی کابینت‌ها اجرا کنید.
بنابراین با همین چند راه ساده می‌توانید از فضای داخلی کابینت‌های آشپزخانه به طور مضاعف استفاده کنید. این ایده‌ها هزینه‌های زیادی برای شما به همراه ندارند اما در عوض جای بسیار زیادی برای مدیریت وسایل مختلف آشپزخانه در اختیار شما قرار خواهند داد. به همین دلیل اگر آشپزخانه‌ی کوچکی دارید، همین امروز دست به کار شده و با یک تصمیم جدید کابینت‌ها را از نو بچینید.



منبع: مجله آنلاین هومینگ

دیدگاه ها

mood_bad
  • بدون دیدگاه.
  • chat
    افزودن دیدگاه