به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، بیش از یک ماه از حادثه تلخ حریق شهرک چوبی امامزاده ابراهیم(ع) شفت میگذرد؛ حادثهای که در اثر آن 389 واحد مسکونی و تجاری در قالب 120 ساختمان بهطور کامل تخریب شدند و اکنون عملیات آواربرداری بخش آسیبدیده شهرک با توجه به مطالبات و درخواستهای مردمی، با ورود بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و دستگاههای متولی در حال انجام است.
به گفته ابراهیم دولتیمقدم بخشدار احمدسرگوراب، عملیات آواربرداری بخش آسیبدیده شهرک چوبی امامزاده ابراهیم(ع) شفت از ساعات اولیه بعد از حادثه آغاز شده که در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی تا 15 روز آینده به پایان میرسد.
به منظور بازدید از آخرین روند آواربرداری و پیگیری مطالبات مردمی در شهرک چوبی امامزاده ابراهیم(ع) رشت حضور پیدا کردیم؛ شهرکی که تنها بیست درصد آن در اردیبهشتماه 1403 دچار حریق شد و 80 درصد شهرک و بخش اعظمی از بازار و واحدهای مسکونی و تجاری منطقه از شعلههای آتش مصون ماندند.
این اتفاق تلخ در سالهای گذشته نیز زندگی مردمان منطقه را مختل کرده بود؛ مردم آسیبدیده منطقه که آتش بیرحم داغ سنگینی بر دلهایشان نهاده و خسارت زیادی دیدهاند امروز چشم بهراه حمایت مسؤولین و مطالبهگران هستند تا اندکی از این آلام برجای مانده بکاهند؛ با دوربین تسنیم در میان آنها حضور یافتیم تا درد و دلها و مطالباتشان را ثبت کنیم.
خستگی و آزردگی را میتوان در چهرههایشان مشاهده کرد اما با همان متانت و خونگرمی همیشگی پاسخ میدادند انگار اصلاً اتفاقی نیفتاده است؛ از این همه صبر و آرامش متعجب شدیم؛ باید قدر این مردم را دانست که در هر شرایطی، استوار و محکم و بامتانت ایستادهاند.
به تعبیر مقام معظم رهبری، حضور میدانی مسؤولین در میان مردم و نشستن پای درد و دلهایشان سبب جلب رضایت و خرسندی مردم خواهد شد و رضایت مردم نیز رضایت خداوند را بههمراه دارد.
مردم آسیبدیده شهرک امامزاده ابراهیم(ع) نیز با وجود زخمهای به جا مانده بر تن این شهرک چوبی زیبا، اما از اینکه مسؤولین و اصحاب رسانه برای شنیدن دردهایشان در منطقه حضور پیدا کردهاند ابراز رضایت کرده و تشکر میکنند البته خوستار تسریع در روند اقدامات قانونی برای دریافت تسهیلات و غیره هستند تا بتوانند مجدد ساختوسازهای خود را بنا کنند.
یکی از ساکنین شهرک جلوی دوربینمان قرار گرفت و گفت: کار آواربرداری با سرعت در حال انجام است، از اینبابت رضایت داریم اما انتظار اصلیمان این است که بعد از آواربرداری، کمک به بازسازی واحدهای آسیبدیده با کمک دستگاههای متولی بهسرعت انجام شود و مسؤولین همانطور که در منطقه حضور پیدا کردند و مطالباتمان را شنیدند، به قولها و وعدههایی که در خصوص بازسازی دادند نیز سریع جامه عمل بپوشانند.
یکی دیگر از ساکنان نیز با اشاره به حجم آتشسوزی اخیر بیان کرد: واحدهای آسیبدیده در واقع محل زندگی و کسب درآمد این مردم بود و انتظار میرود مابقی نیازها و مشکل اساسی مردم سریعاً برطرف شود.
وی با اشاره به وضعیت اسکان آسیبدیدگان افزود: بعضی خانوارها در فرمانداری، حرم و مدرسه اسکان پیدا کردند اما بخش عظیمی از آنها هنوز جا و مکانی ندارند و در منزل بستگان خود به صورت موقت حضور دارند بنابراین انتظار داریم روند بازسازی خانهها به فوریت با برنامهریزی مدون عملیاتی شود.
یکی دیگر از ساکنان منطقه با اشاره به داستان تکراری آتشسوزی این شهرک تصریح کرد: این آتشسوزی در سال 92 و 96 هم رخ داده بود و بعد از 11 سال و با وجود در نظر گرفتن اعتبار برای ساخت و ساز، بازسازی واحد و اخذ پروانه ساخت اما 70 درصد حادثهدیدگان سال 92 و 96 هنوز نتوانستند فنداسیون خود را اجرا کنند که نشاندهنده ضعف و کاستی دستگاههای مربوطه است.
وی موقعیت جغرافیایی شهرک امامزاده ابراهیم(ع) را به لحاظ گردشگری مذهبی مورد اشاره قرار داد و گفت: سازمانهایی همچون میراث فرهنگی و اوقاف در این منطقه درآمدزایی دارند و باید برای حفظ بیتالمال تلاشهای بیشتری صورت گیرد و سایر دستگاهها نیز با همراهی و کمک گرفتن از کارشناسان عمران، اطفای حریق و گردشگری، راهکاری بیندیشند تا کاستیهای گذشته جبران شود.
با توجه به شرایط آب و هوایی، طغیان رودخانه، سیلاب و ریزش کوه که به دلیل شرایط خاص جغرافیایی در این منطقه رخ میدهد نیاز است تا در تمامی تصمیمگیریها، آیندهنگری و روند بازسازیها به زیرساخت منطقه توجه اساسی شود تا از مشکلات بزرگتر در آینده جلوگیری شود.
ابراهیم دولتیمقدم بخشدار احمدسرگوراب نیز در گفتوگو با تسنیم درباره روند آواربرداری و نقشهبرداری و اقدامات صورت گرفته اظهار کرد: نیمی از عملیات آواربرداری تاکنون انجام شده و نقشهبرداری از منطقه نیز بعد از آتشسوزی اخیر به طور کامل توسط بنیاد مسکن صورت گرفته است.
به گفته وی، شرایط آب و هوایی و بارندگیها در چند هفته گذشته، باعث تاخیر در روند آواربرداری شده بود اما اکنون به سرعت در حال انجام است و در صورت مساعد بودن هوا طی پانزده روز آینده به پایان میرسد.
بخشدار احمدسرگوراب با اشاره به اینکه تصمیمات خوبی جهت رفع دغدغههای مردم منطقه گرفته شده و بعد از آواربرداری، پروانه ساخت صدور می شود، گفت: صدور پروانه به صورت رایگان انجام میگیرد و بعد از دریافت پروانه، افراد برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی میشوند.
انتهای پیام/